Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

02.10.09 Lille stigning i arbejdsløsheden

02. Oct. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Arbejdsløsheden fortsætter med at stige. Men fra juli til august var det kun med 0,1 procentpoint i både eurolandene og EU som helhed.

Der er imidlertid stor forskel på, hvordan udviklingen er i de 27 EU-lande. I de baltiske lande stiger arbejdsløsheden tilsyneladende stadig brat. I Letland gik den op fra 17,6 procent til 18,3 procent. For Litauen og Estland er de seneste tal fra juni, og da var arbejdsløsheden lavere end i Letland, men stadig i toppen i EU.

På et år er arbejdsløsheden i Letland steget fra 7,4 procent til 18,3 og i Estland fra 4,1 procent til 13,3.

Østrig har den laveste arbejdsløshed, og den faldt fra 4,8 procent til 4,7 procent fra juli til august. Året før var den på 3,8 procent.

Spanien topper med en ledighed på 18,9 procent, og for de unge er situationen katastrofal. Arbejdsløsheden blev i august registreret til 39,2 procent. Den svenske ungdom får det også sværere og sværere. Arbejdsløsheden var i august på 27,3 procent mod 11,0 procent i Danmark.

Mænd har nu hårdere ramt af arbejdsløsheden end kvinder i EU. I Letland er 21,3 procent af mændene uden et job mod 15,4 procent af kvinderne. I Irland er arbejdsløsheden blandt mænd på 15,7 procent og 8,4 procent blandt kvinderne. Også i Tyskland og Danmark er der registreret flere ledige mænd end kvinder.

 

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.