Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

02.04.09 Arbejdsløsheden op i februar

02. Apr. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

19,2 millioner kvinder og mænd var uden arbejde i februar i EU-landene. Arbejdsløsheden steg med 478.000 i løbet af måneden. Dermed var 7,9 procent af borgerne uden arbejde. I februar sidste år var det 6,8 procent mænd og kvinder i de 27 EU-lande, der var arbejdsløse.

Ledigheden er steget siden begyndelsen af 2008 efter den faldt fra midten af årtiet. Euro-landene er stadig de hårdest ramte. Her er arbejdsløsheden nu på 8,5 procent.

Krisen slår hårdt ned på den spanske beskæftigelse. Arbejdsløsheden nåede op på 15,5 procent i februar og er steget konstant i årets løb fra 9,3 procent i februar sidste år.

Mere dramatisk er udviklingen dog i de baltiske lande. Arbejdsløsheden i Litauen var i februar på 14,4 procent mod 6,1 procent et år tidligere. I Letland gik den op fra blot 4,4 procent i februar 2008 til nu 13,7 procent.

Den danske arbejdsløshed er også steget gennem året, men er stadig en af de laveste. Den var i februar på 4,8 procent mod 3,1 procent året før.

Eurostats opgørelse viser, at den amerikanske arbejdsløshed nu er højere end den europæiske. I USA var ledigheden på 8,1 procent i februar mod 4,8 procent i februar 2008.

I Sverige var ungdomsarbejdsløsheden i februar på hele 24,1 procent. Kun i Spanien er det vanskeligere for de unge at finde et job. Her var arbejdsløsheden på 31,8 procent.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.