Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

29.08.08 Polen og Danmark har største fald i ledigheden

29. Aug. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Selv om den økonomiske krise truer Europa, bliver der foreløbig ikke flere ledige. I juli måned var ledigheden på 7,4 procent i de 27 EU-lande, og det er det samme som i juni måned og en anelse lavere end året før.

Men der er forskel på udviklingen. Nogle lande oplevede et betydeligt fald i ledigheden i det år, der var gået, mens flere blev ledige i andre lande. Polen og Danmark oplever stor fremgang. I begge lande faldt ledigheden væsentligt. I Polen blev der i juli måned registeret 6,8 procent som ledige.Året før var tallet oppe på 9,5.

Danmark har den næsthøjeste nedgang i ledigheden. I juli sidste år blev den opgjort til 4,1 procent, men i år blot til 2,3 procent. Det lave antal ledige er det laveste i EU. Holland og Danmark ligger hver måned med den levaste ledighed, og i juli kom Holland ind på andenpladsen.

I den anden ende får de stigende økonomiske problemer i Spanien større og større indflydelse på beskæftigelsen. Ledigheden var i juli oppe på 11 procent., viser de nye tal fra Eurostat. Året før var den på 8,2 procent, og Spanien oplevede dermed den største stigning i ledigheden i EU.

Det kommende euro-land Slovakiet oplever også en stigning i arbejdsløsheden. Ledigheden var i juli på 10,3 procent.

Mens en anelse flere mænd blev ledige fra juni til juli, så kommer flere kvinder i arbejde. Den lavere ledighed blandt kvinder opvejede stigningen blandt mænd. Men generelt har kvinderne en større arbejdsløshed. Den er registreret til 7,2 procent i de 27 EU-lande.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.