Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

01.10.10 Arbejdsløsheden stadig over 10 procent i eurolandene

01. Oct. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Eurolandene havde i august en arbejdsløshed på 10,1 procent. Det er det samme som i juli. Men udviklingen er stadig forskellig i de 16 lande. I landene, der er hårdest ramt at krisen, fortsætter arbejdsløsheden med at vokse. Den kom op på 20,5 procent i Spanien fra 20,3 procent i juli og 18,7 procent i august sidste år. Det seneste halve år er ledigheden steget måned for måned.

Også i Irland steg ledigheden og kom op på 13,9 procent. Grækenland har ikke indgivet tal siden juni. Men Slovakiet, hvor jobkrisen er den næstværste blandt eurolandene, fortsatte arbejdsløsheden også med at vokse og nåede op på 14,6 procent.

I den anden ende går det bedre og bedre i Tyskland, Danmark, Holland og flere andre lande med lav ledighed. I Holland faldt ledigheden til 4,5 procent. Den tyske er nu under den danske. Arbejdsløshedsprocenten er nu på 6,8 procent, mens de er opgjort til 6,9 procent i Danmark.

Også for de unge i Spanien gik det igen den gale vej i august. Arbejdsløsheden er nu oppe på 41,6 procent. I Irland steg den til 28,6 procent, mens den faldt til 8,8 procent i Tyskland. Flere end hver femte ung i EU er uden arbejde.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.