Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

02.07.09 Ny drastisk stigning i arbejdsløsheden

02. Jul. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

385.000 borgere i EU-landene blev arbejdsløse i maj måned. Dermed er der nu knap 21.462.000 ledige i de 27 lande. I de 16 euro-lande er udviklingen værst. Ledigheden nåede i maj op på 9,5 procent mod 7,4 i maj sidste år. I de 27 EU-lande var den på 8,9 procent.

Siden begyndelsen af 2008 er arbejdsløsheden steget og steget. Værst er udviklingen i kriselandet Spanien, hvor ledigheden i maj nåede op på 18,7 procent mod 10,5 procent et år tidligere. Hel gal er den for de unge. 36,9 procent af spanierne under 25 år kunne ikke finde noget job i maj.

De baltiske lande fortsætter også nedturen og følger efter Spanien som de lande, hvor arbejdsløsheden er størst, viser månedens opgørelse fra Eurostat.

De unge er generelt stadig hårdest ramt. I gennemsnit er arbejdsløsheden på 19,5 procent for de unge under 25 år. I Sverige er den nået op på 27,3 procent.

Men opgørelsen viser også, at mænd bliver hårdere og hårdere ramt og nu har samme ledighed som kvinder. Men der er forskel fra land til land. I de baltiske lande har mændene det dog hårdest. I Estland er19,5 procent af mændene uden et arbejde mod 11,6 procent af kvinderne. I Letland var 18 procent af mændene uden job mod 10,3 procent af kvinderne.

I de store, gamle vesteuropæiske lande er kvindernes ledighed fortsat størst., men forskellen bliver mindre og mindre. pmh

 

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.