Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

30.10.09 Ny stigning i arbejdsløshed

30. Oct. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

41,7 procent af de unge i Spanien var uden et job i september. Allerede et år tidligere var arbejdsløsheden oppe på 19,8 procent, men siden er udviklingen gået helt galt. I august var 40,9 procent af de unge uden et job. Alligevel fortsatte ledigheden med at stige.

Situationen er katastrofal for de unge i Spanien, men unge i hele Europa er ramt hårdt. I Irland er 27,6 procent uden arbejde, i Slovakiet 26,2 procent og i Ungarn kan hver fjerde ung ikke finde et job. De unge i Danmark hører til dem, der er mindst berørt af arbejdsløsheden. Men også her stiger den og er klart højere end for de ældre. 11,4 procent af de unge i Danmark havde ikke noget job i september.

I alt 22,123 millioner borgere I EU-landene kunne ikke finde et job. På en måned var 286.000 flere mænd og kvinde arbejdsløse.

Værst ser det ud i Letland, hvor arbejdsløsheden kom op på 19,7 procent og i Spanien, hvor 19,3 procent var uden et job.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.