Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

01.03.10 Drastisk stigning i mænds ledighed

01. Mar. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

 Den økonomiske krise rammer i høj grad det mandlige arbejdsmarked. På et år steg mændenes arbejdsløshed fra 7,8 procent til 9,7 procent i hele EU. Kvindernes ledighed steg fra 8,1 procent i januar sidste år til 9,3 procent i år, viser en ny opgørelse fra Eurostat.

Dermed er mændene i EU gået fra at have en lavere ledighed end kvinderne til at være hårdere ramt af arbejdsløsheden, der fulgte i kølvandet af krisen. I Letland var 26,6 procent af mændene uden et arbejde i januar mod 19,2 procent af kvinderne. I Irland er 17 procent af mændene uden et job mod 9,9 procent af kvinderne.

I Tyskland var mændene allerede sidste år hårdere ramt af arbejdsløshed end kvinderne. Og mens mændenes ledighed er øget fra 7,5 procent til 8,1 procent, faldt kvindernes arbejdsløshed fra 6,9 procent i januar sidste år til 6,8 procent i år.

Mens arbejdsløsheden generelt ikke steg fra december til januar i hverken det samlede EU eller de 16 eurolande, fortsatte de unges ledighed med at stige i EU. Den nåede i januar op på 20,9 procent. I Spanien satte den en trist rekord med nu 39,6 procent af de unge uden et job. I Irland steg den til 32,4 procent og i Ungarn til 30,4 procent mod 29,3 procent i december.Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.