Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

20.08.07 Kollektive lønforhandlinger gav de største stigninger i EU27

20. Aug. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Lønningerne i Europa er stigende, det går lidt langsommere i 2007 end året før, men tendensen er klar, fremgår det af et nyt studie, som Dublin-instituttet offentliggør i dag.

Dublin-instituttet, Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene, er en EU-institution, som laver undersøgelser og notater om arbejdsmarkedet, særligt om udviklingerne på arbejdsmarkederne generelt, arbejdsforholdene i de enkelte lande, ligestilling og aldring.

Lønstigningerne i 2006 var gennemsnitligt 2,7 procent, året efter var procenten 2,3. Der er en betydelig forskel i lønudviklingen i de enkelte lande med mest tempo på i de nye EU-lande i Østeuropa og Baltikum.

Det mest signifikante i undersøgelsen er påpegningen af, at den største og mest sikre tendens for en god lønudvikling ligger på områderne med kollektive overenskomstforhandlinger.
Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.