Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

06.12.08 Danmark topper med vuggestuer

06. Dec. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Flere danske børn kommer i vuggestue end i noget andet land i EU. I Danmark er det tre ud af fire børn under tre år, der har en plads i en børneinstitution. I Holland kommer 45 procent af de mindre børn i en vuggestue, og i Sverige er det 44 procent, viser en opgørelse fra Eurostat.

EU har som mål, at børnefamiliers liv skal lettes, og det skal være nemmere at forene familie- og arbejdsliv. Derfor skal der satses på børneinstitutioner, og det gør ikke alle EU-lande. I Tjekkiet og Polen bliver 98 procent af børnene hjemme eller bliver plejet uden for vuggestuer eller andre institutioner. I gennemsnit kommer 26 procent af de mindre børn i EU i dagpleje.

De danske børn er også i plejen længere tid end børn fra andre lande. 66 procent af børnene er i pleje mere end 30 timer.

I de fleste lande er børneinstitutionerne først udbygget for de større børn fra tre år til skolealderen. I Belgien er 98 procent af børnene på det alderstrin i førskole eller i en form for daginstitution. De danske børnehaver er også udbygget, så de rummer 96 procent af børnene. Polen ligger igen i bunden med kun 28 procent af børnene i børnehaver eller førskole.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.