Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

21.11.09 EU presser Danmark for reglerne om ligestilling

22. Nov. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

EU-kommissionen gik fredag igen i kødet på den danske politik for ligestilling og fandt, at Ligebehandlingsnævnet ikke lever op til kravene i et EU-direktiv. Kommissionen peger især på, at ofres muligheder for at klage ikke er gode nok, men direkte betænkelige.

Kommissionen har tidligere taget det første skridt mod Danmark i en såkaldt åbningsskrivelse. De danske svar har foreløbig ikke stillet Kommissionen tilfreds. Derfor sendte Kommissionen fredag en såkaldt begrundet udtalelse, som regeringen nu har to måneder til at svare på. Er svaret ikke godt nok, kan Kommissionen gå videre til EF-domstolen.

Danmark er kun et af flere lande, der fik at vide, at de ikke fulgte EU-lovgivningen. Også Storbritannien får hug for den måde, direktivet om ligestilling er omsat på. EU-kommissær for arbejdsmarkedet og ligestilling, Vladimír Špidla, understregede fredag, at han og Kommissionen lægger vægt på ligestillingen op opfordrede Storbritannien til hurtigt at ændre loven. Han var dog tilfreds med, at der er kommet et britisk forslag.

- Jeg håber også, at Danmark snart opretter et ligestillingsorgan, der kan yde støtte til ofre for forskelsbehandling, sagde Vladimír Špidla.

Det bliver nu op til beskæftigelses- og ligestillingsminister Inger Støjberg at overbevise EU-kommissionen om, at Ligebehandlingsnævnet lever op til EU-reglerne. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.