Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

07.12.07 EU-tal: Kvinder arbejder flest timer – mænd flest timer med løn

07. Dec. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Kvinder arbejder flere timer end mænd, når man tæller det hele med, og det er uanset om de har lønnet beskæftigelse på fuld tid eller deltid. Det er bare et blandt mange spændende resultater i den undersøgelse, som Dublin-instituttet – Instituttet til forbedring af leve- og arbejdsvilkårene i Europa som afrunding på ligestillingsåret 2007.

Mænd har i snit flere lønnede timer, mens kvinder bruger mere tid på arbejde på arbejdspladsen, på transport og på arbejdet hjemme. Kvinder, der foretrækker deltid, gør det hovedsageligt fordi de er presset af konflikten mellem arbejdsliv og det, der ellers skal passes.
Mænd har generelt større selvstændighed i deres arbejdsliv, kvinder udsættes mere end mænd for mobning, sexchikane og forskelsbehandling.

Ledelse er stadig et mandligt fænomen, tre fjerdele af den europæiske arbejdsstyrke har mandlige ledere.

Kvinder har ikke så ofte skifteholdsarbejde eller skæve arbejdstider. Og de har den laveste løn. De bliver ikke kontaktet af arbejdsgiveren uden for arbejdstid på samme måde som deres mandlige kolleger.

En ud af tre kvinder ville faktisk gerne have flere lønnede timer på arbejdspladsen.

Hele undersøgelsen Gender and working conditions in the European Union er på 78 sider og på engelsk. Den bygger på resultater fra 31 lande, herunder alle 27 EU-lande.
Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.