Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

16.05.07 Tre EU-formandslande sætter dagsorden

19. May. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

EU-samarbejdet har fået et nyt begreb: Formandslandsholdet. Tyskland, det kommende formandsland Portugal og næste års Slovenien har dannet et hold, der skal skabe resultater ved et sammenhængende arbejde, og ligestilling er et af de udvalgte emner for de næste 18 måneder.

Baggrunden for denne sammenkædning af formandslande er, at Slovenien som nyt medlemsland har bedt Tyskland være formandslandsassistent i de første seks måneder af 2008.

Efter et uformelt familieministermøde, der sluttede 16. maj i Tyskland, sagde beskæftigelses- og ligestillingskommissær Vladimir Spidla, at han knytter store forventninger til Trojkaens klare målsætninger for fremskridt for ligestillingsarbejdet de næste 18 måneder.

Kommissæren fremhævede, at de seneste fremskridtsrapporter for en bedre beskæftigelse i Europa klart viser, at det er ligestillingsarbejdet og kvindernes øgede deltagelse, der har givet mere vækst og beskæftigelse.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.