Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Bøder til franske firmaer for brud på ligestilling

27. Feb. 2012 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

27.02.2012 Kvinders løn i Frankrig er stadig lavere end mændenes i en række franske virksomheder. Trods en række love er der ikke sket større fremskridt i ligelønnen. Det bliver der nu gjort noget ved. Firmaer med over 50 ansatte, der ikke har taget skridt til at forbedre forholdene gennem kollektive aftaler eller særlige aktioner, kan se frem til bøder på op til en procent af lønudbetalingerne.

Virksomhederne bliver også stillet over for krav om årlige rapporter med sammenligninger af beskæftigelsen af henholdsvis mænd og kvinder og de muligheder for uddannelse, de har.

Frankrig har tidligere gennemført tilsvarende sanktioner for virksomheder, der diskriminerer ældre ansatte, skriver Dublin-instituttet EIROnline.

Virksomhederne må nu gennemføre forhandlinger med de ansatte eller på anden måde satte noget i gang, der kan forbedre ligestillingen og herunder ligelønnen.

Blandt emnerne, der skal tages op, er også politikken for forfremmelser, arbejdsforhold, årlige særlige fortjenester, forholdet mellem familie- og arbejdsliv og dialogen med administrative ledere. Pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.