Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

09.03.10 Ny kamp mod vold mod kvinder

09. Mar. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

En fri telefon, hvor voldsramte eller voldstruede kvinder kan få hjælp. Et europæisk observatorium for overvågning af udviklingen i volden mod kvinder. Standardiserede regler for kampen mod volden mod kvinder.

Det er nogle af de forslag, som EU-landenes ligestillingsministre i går kom frem med, da de i Bruxelles diskuterede vold mod kvinder på den internationale kvindedag.

Det europæiske observatorium skal få bedre materiale frem om volden mod kvinder. Flere ministre mente, at der manglede data. Men der var enighed om, at problemet er betydeligt og ikke burde være en realitet i et moderne samfund.

Flere ministre pegede på, at mændene måtte ind i debatten. Men også den internationale vinkel blev taget op. Problemer med tvangsægteskaber, kvindehandel og æresdrab fører til, at den særlige vold må ind i debatten med lande uden for EU.

Ministre understregede, at det forebyggende arbejde er afgørende, men også, at ofre må hjælpes og skyldige straffes hårdt. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.