Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

15.11.11 Merkel afviser politisk fastlagt mindsteløn

15. Nov. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den tyske kansler, Angela Merkel, afviser, at politikerne blander sig i lønninger på det private arbejdsmarked. På CDU-kongressen i Leipzig fik kansleren tilslutning til, at det er arbejdsmarkedets parter, der fastlægger lønningerne og herunder også en mindsteløn.

Kongressen behandlede i går netop spørgsmålet om lønnen for dem, der ikke var dækket af nogen overenskomst. Et stort flertal støttede, at der fastlægges en mindsteløn, men at det ikke er politikerne, der bestemmer beløbet. I stedet går CDU ind for, at der nedsættes en kommission, der tager spørgsmålet op.

Kommissionen kommer til at bestå af repræsentanter for lønmodtagerne og arbejdsgiverne. Dermed bliver det parterne på arbejdsmarkedet, der kommer til at fastsætte lønnen for dem, der arbejder på områder, hvor der ingen aftaler er. ”Vi ønsker en gennem forhandlingspartnerne fastlagt og dermed markedsorganiseret mindstelønsgrænse og ingen politisk mindsteløn,” hedder det i udtalelsen fra kongressen.

Kongressen diskuterede forslag om en mindsteløn på syv euro, men kun fire stemte ifølge tv-stationen ARD imod, at det bliver den nedsatte kommission, der sætter tal på. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.