Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

08.10.10 EU-opråb: Husk flexicurity har to ben

08. Oct. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Det omdiskuterede begreb ”flexicurity” er et godt middel til at få gang i nødvendige ændringer i produktionen og tilpasset forhold til nye tider. Men man skal huske, at begrebet har to elementer: Fleksibilitet og også social sikkerhed.

Det slog den belgiske beskæftigelsesminister og vicepremierminister, Jöelle Milquet, og EU-kommissær László Andor, fast på en konference, som det belgiske EU-formandskab holdt i Gent sammen med EU-kommissionen. Begge mindede deltagerne om, at flexicurity kun gav mening, hvis der var den rette balance mellem de to dele. Begrebet skulle bruges til at skabe bedre job, skubbe ansatte opad til de bedre job og herunder sikre, at de ansatte udviklede sig og kunne bruge alle deres talenter.

Konferencen havde speciel fokus på den sociale og sikkerhedsmæssige del af flexicurity og herunder, hvordan det var muligt at få de ansatte med, så de selv så nye muligheder og ikke bare fik flexicurity presset ned over deres hoveder med vægt på et mere fleksibelt arbejdsmarked. Netop at få ansatte til frivillig at blive opmærksom på deres egne valgmuligheder frem for blot at blive stillet over for svære valg bliver et af dette århundredes store udfordringer.

Det belgiske EU-formandskab går videre med tankerne på en konference om et grønt arbejdsmarked om små to uger. Her tager formandskabet også elementer op, der kan sikre en socialt ansvarlig omstilling til den udvikling, et grønnere samfund kræver.Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.