Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

27.11.07 60.000 ansatte hos BASF får medindflydelse

27. Nov. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Et meget omfattende europæisk samarbejdsudvalg har set dagens lys.

Det er den tyske virksomhed BASF med 60.000 ansatte i 22 EU-lande samt Norge og Schweiz, der har indgået aftalen med mine-, kemikalie- og energiarbejdernes europæiske faglige sammenslutning EMCEF.

Aftalen, der blev indgået den 15. november 2007, indebærer, at lønmodtagerne bliver repræsenteret i samarbejdsudvalg og også får repræsentanter i bestyrelsen.

Virksomheden forpligter sig til tre gange årligt at drøfte alle vigtige spørgsmål med de ansatte og deres organisationer. Og i dialogen ligger også en forpligtelse til at søge konsensus med de ansatte.

EFS’s vicegeneralsekretær, Reiner Hoffmann, siger i forbindelse med aftalens indgåelse:

I en tid, hvor virksomhedsklima er domineret af aggressive investorer, er medbestemmelse en vigtig del af god virksomhedsledelse.

Andre europæiske selskaber skulle følge dette gode eksempel og i egen interesse overveje den støtte, som medarbejdere og deres faglige organisationer kan tilbyde.

I lyset af denne aftale bliver det mere og mere uforståeligt, at de europæiske arbejdsgiverorganisationer er så uvillige til at forbedre direktivet om Europæiske Samarbejdsudvalg.

Generalsekretæren for EMCEF, Reinhard Reibsch, understreger, at de ansatte med aftalen viser, at de ønsker at arbejde ansvarligt for en bæredygtig virksomhed, der er en af de væsentlige i den europæiske industri. Også han mener, at eksemplet burde få andre på samme tanker.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.