Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

03.04.08 EFS stiller betingelser for forhandlinger om ESU

03. Apr. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den europæiske fagbevægelse EFS går ikke i forhandlinger med de tre arbejdsgiverorganisationer, hvis de ikke fra start viser interesse for at forhandle en aftale om ændringer af reglerne for europæiske samarbejdsudvalg. Parterne mødes i næste uge med EU-kommissionen for at drøfte, hvordan forhandlingerne kan forløbe.

I går besluttede de tre europæiske arbejdsgiverorganisationer, de privates BusinessEurope, de små og mellemstores UEAPME og de offentliges CEEP, at de er parate til at indlede forhandlinger. De meddelte samtidig i et brev til EU-kommissionen, at de herefter så frem til EFS’s melding.

Vicegeneralsekretær i EFS Reiner Hoffmann siger, at EFS’s holdning længe har været klar. Man har frygtet, at forhandlingerne kunne trække ud, og at det dermed blev for sent for EU-kommissionen at komme med et politisk udspil, hvis parterne ikke blev enige.

- Derfor vil vi bruge mødet i næste uge til at se, om der er en egentlig vilje til at forhandle. Er der det, så er vi parate til at forhandle, siger Reiner Hoffmann.

Men han slår samtidig fast, at forhandlingerne skal føre til hurtige resultater, og at arbejdsgiverne nærmest på forhold skal være indstillet på det.

- Vi skal have en afklaring i løbet af kort tid. Det kan være seks uger, otte uger. Det kan ikke siges præcist. Men det skal være så hurtigt, at EU-kommissionen kan komme med sit politiske udspil inden slutningen af juni, hvis vi ikke får et resultat ud af forhandlingerne. Ellers forspilder vi mulighederne gennem den politiske vej, siger Reiner Hoffmann.

Hastværket skyldes, at EFS venter et velvilligt EU-formandskab, når Frankrig overtager roret i EU fra juli og seks måneder frem. Europa-Parlamentet går i valgkamp til næste forår, hvor Tjekkiet har EU-formandskabet. Derefter kommer et nyt Europa-Parlament og senere en ny EU-kommission. EFS vil have ændringer i de europæiske samarbejdsudvalg inden da.

- Derfor ønsker vi at få på det rene, at arbejdsgiverne er parate til hurtige forhandlinger, siger Reiner Hoffmann.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.