Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

07.05.08 EU-udspil om europæiske samarbejdsudvalg i juni

07. May. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
EU-kommissionen lægger et forslag til stramninger af de europæiske samarbejdsudvalg frem den 25. juni.

Det oplyste EU-kommissær Vladimír Špidla på et pressemøde i forbindelse med en konference i Bruxelles om den sociale dagsorden. Kommissæren beklagede, at parterne på det europæiske arbejdsmarked ikke selv forhandlede om ændringer af det nuværende direktiv. Den europæiske fagbevægelse havde således i to omgange afvist at forhandle og i stedet lagt op til, at Kommissionen kom med et politisk udspil. 

Vladimír Špidla sagde, at Kommissionens udspil vil lægge op til mere effektive og magtfulde samarbejdsudvalg, uden at han afslørede, hvad der lå i det. EFS har krævet, at udvalgene bliver hørt i støre omfang i dag og får flere midler stillet til rådighed, så de netop bliver mere effektive og magtfulde.

Fagbevægelsen lancerer nu en kampagne for stærkere samarbejdsudvalg og holder en større konference i juni, hvor medlemmer af de nuværende samarbejdsudvalg blandt andet vil diskutere deres erfaringer.

EFS håber, at et nyt direktiv er på plads under det kommende franske formandskab. Vladimír Špidla fandt det realistisk, at det var vedtaget under den nuværende EU-kommission, der har yderligere et EU-formandskab at løbe på.
Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.