Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

26.04.07 Chikane- og voldsaftale underskrevet

27. Apr. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Parterne på det europæiske arbejdsmarked underskrev torsdag en aftale om at bekæmpe vold og chikane på arbejdspladserne. Aftalen lå allerede klar i december, men er først nu blevet formelt godkendt af alle de fire organisationer, fagbevægelsens EFS, de private arbejdsgivere i BUSINESSEUROPE, de offentlige arbejdsgiveres CEEP og de små og mellemstore virksomheders UEAPME.

EU-kommissær Vladimir Spidla overværede underskrivelsen i EFS’s hovedkvarter i Bruxelles. Vladimir Spidla betegnede vedtagelsen som et væsentligt skridt for den sociale dialog mellem parterne og forsøgene på at skabe resultater for arbejdsgiverne og lønmodtagerne.

Kommissionen hørte allerede i 2005, om parterne ville forhandle en aftale. Det sagde de ja til og forhandlede derefter i ti måneder, før et resultat var i hus.

 

Parterne har selv ført forhandlingerne uden om Kommissionen, der spillede aktivt med ved de første aftaler, parterne indgik. Det er den tredje aftale, som parterne har indgået ”selvstændigt”. Den første gjaldt telearbejde, og derefter blev de enige om en indsats mod arbejdsrelateret stress.
Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.