Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

14.09.10 EU-Kommissionen parat til samarbejde om omstruktureringer

14. Sep. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, overvejer et nyt samarbejde med arbejdsmarkedets parter om en europæisk ramme for de omlægninger af virksomheder og inden for virksomheder, der sker i et øget tempo. I et svar på et brev fra den europæiske faglige EFS skriver Barroso, at omstruktureringer ikke er et nyt fænomen, mens deres natur er ændret, og de tager nu nye former både geografisk og inden for sektorerne. Den finansielle og økonomiske krise har øget tempoet.

På den baggrund overvejer Kommissionen muligheden af at invitere arbejdsmarkedets parter Europa til at forhandle en europæisk ramme for måder, omlægningerne kan ske, skriver Barroso.

EFS’s generalsekretær, John Monks, skrev i sit brev til Kommissionens formand, at krisen har ført til hastige omlægninger i virksomhederne. EFS og de faglige brancheorganisationer finder, at det her er nødvendigt, at de ansatte og de faglige ledere bliver involveret, og at de kommer med i diskussionerne med ledelserne i virksomhederne.

John Monks efterlyser nye rammer for hele det samarbejde om omlægningerne.

I svaret skriver Barroso også, at der er behov for tillid. Kommissionen vil samtidig i efteråret komme med en meddelelse om en arbejdsmarkedspolitik i efteråret som led i arbejdet med strategien Europa 2020.

Det er som led i det, at Kommissionens formand overvejer at inddrage arbejdsmarkedets parter. Barroso henviser i den forbindelse til kommissæren for arbejdsmarkedet og de sociale forhold, László Andor, der bliver den ansvarlige for arbejdet.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.