Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

01.06.10 EU-kommissionen følger EFS og holder krisemøde med parterne

01. Jun. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

EU-kommissionen indkalder arbejdsmarkedets parter til et krisemøde på fredag. Mødet bliver holdt, efter generalsekretæren for den europæiske fagbevægelse, John Monks, i sidste uge opfordrede til, at der blev et EU-topmøde, hvor parterne var med.

EU-kommissær László Andor sagde i dag på EFS’s hovedbestyrelsesmøde, at han og EU-kommissionens formand, José Manuel Barroso, tog imod opfordringen. Selv om det ikke bliver et egentligt politisk topmøde, deltager både han og Barroso med parterne. På mødet bliver de sociale følger af krisen taget op. László Andor håber, at de sociale parter styrker deres dialog og bidrager til at løse krisen. Kommissæren understregede, at netop en styrket social dialog var noget, han allerede ved sin udnævnelse lagde vægt på og ville arbejde for.

- Jeg er fast bestemt på at styrke den sociale dimension i den europæiske dagsorden. Og jeg har sagt fra starten, at det er min hensigt at gøre det i et stærkt samarbejde med de sociale parter og med deres støtte, sagde László Andor.

EU-kommissæren lagde ikke skjul på, at EU står over for alvorlige problemer i de kommende ti år, og at de er med i den plan Europa 2020, som Kommissionen er spillet ud med. Løsningen af problemerne krævede en balance mellem at opnå en ordentlig støtte til individer, der er i klemme, reducere den sociale ulighed, undgå fattigdom og så også få styr på de offentlige finanser og sikre en bæredygtig udvikling.

Andor understregede også, at han stadig tror på, at EU-strategien frem mod 2020 fastholder den sociale side, så der også bliver mål for en reduktion af fattigdommen. EU-landenes stats- og regeringsledere var ikke stemt for det på det seneste topmøde. Men Andor håbede samtidig, at parterne vil være aktive inden for uddannelser, der bliver et nøgleområde.

Kommissæren fremhævede også, at han håbede, den sociale dialog kunne føre til forhandlinger om arbejdstiden.

Til gengæld vil kommissionen spille ud med forslag, der kan skabe større klarhed om reglerne for udstationering. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.