Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

19.06.09 Offentlige arbejdsgivere kræver en styrket rolle under krisen

19. Jun. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

De europæiske offentlige arbejdsgivere, CEEP, advarer mod at skære ned på den offentlige sektor. Tværtimod må sektoren have en styrket rolle under krisen, da den i modsætning til den private sektor får øgede opgaver og ikke bare kan skære ned på servicen.

Generalsekretær for CEEP Ralf Resch opfordrede under EU-topmødet i Bruxelles stats- og regeringslederne til at give den offentlige sektor en klarere rolle i planerne for den økonomiske genopretning.

- De offentlige tjenester er kernen i samfundet under normale forhold og endnu mere under en økonomisk krise. Den offentlige service er en vigtig stabiliserende faktor, siger Ralf Resch.

Konklusionerne på EU-topmødet lægger vægt på vækst- og stabilitetspagten, der lægger grænser for de offentlige udgifter. De offentlige finanser skal være sunde. Ralf Resch siger tilsvarende, at høje offentlige udgifter ikke må ødelægge bæredygtigheden og dermed den offentlige service på længere sigt. Men en række offentlige tjenester som de forskellige netværk som el og gas og telefon og også infrastrukturer som trafiknet er nødt til at levere deres service under alle forhold, om der er krise eller ej.

Ralf Resch finder, at den offentlige service ikke kun er nødvendig for borgerne, men også for virksomhederne. Tjenesterne er både sociale og fysisk nødvendige for den private sektors succes og muligheder. Derfor finder CEEP, at den offentlige sektor burde have en klarere rolle, når stats- og regeringslederne taler om at takle beskæftigelsen i lyset af krisen.

- Det skulle med i de fælles syn på indsatsen for beskæftigelse, siger Ralf Resch. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.