Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

19.08.10 Trods problemer er EU-kommissionen tilfreds med Grækenland

19. Aug. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den græske regering har fået så meget styr på budgettet, at EU-kommissionen støtter, at landet får åbnet for næste lånepakke. EU-landenes økonomi- og finansministre har spørgsmålet oppe den 7. september, hvor eurolandenes ministre tager den første drøftelse.

EU-kommissær for den økonomiske union Olli Rehn peger på, at grækerne har nedbragt underskuddet i budgettet hurtigere, end det tempo, som blev fastsat i maj. Underskuddet ligger 48 procent under det, der blev aftalt. Grækenland har allerede fået den første skive af lånepakken på 20 milliarder euro og ventes nu at få åbnet for yderligere 9 milliarder.

Det er dog ikke alt, der peger i den rigtige retning i den græske økonomi. Landet har stadig økonomisk tilbagegang. Det betyder, at kravet om større skatteindtægter er svært at opfylde. Indtægterne blev ifølge det tyske Handelsblatt kun øget med 4,1 procent i årets første syv måneder. Løftet til EU og den internationale valutafond, IMF, er 13,7 procent i år.

Regeringen har samtidig problemer med, at renten på lån på det frie marked stadig er høj. Investorer har ifølge bladet krævet 10,6 procent i rente for ti-årige lån. Det er mere, end Grækenland ventes at kunne klare.

EU-kommissionen erkender da også, at der stadig er problemer. Regeringen får ros for at tilpasse pensioner og administrationen hurtigere end planlagt. Det har blandt andet betydet en højere pensionsalder og lavere lønninger for offentligt ansatte.

Kommissionen lader det imidlertid stå åbent, om der bliver behov for yderligere reformer til næste år.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.