Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

15.03.10 Eurolande afviser behov for støtte til Grækenland

15. Mar. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Grækenland bliver støttet, hvis der er behov for det. Men Grækenland har ikke bedt om særlig hjælp og eurolandene er overbeviste om, at de græske indgreb er tilstrækkelige.

Det var den klare konklusion på et møde blandt de 16 lande i eurogruppen i aften. På et pressemøde sagde eurogruppens formand, Luxembourgs premierminister Jean-Claude Juncker, at det var et vigtigt bidrag til løsningen af den græske økonomiske krise, hvad Grækenland allerede havde gjort.

- Vi støtter de skridt, som Grækenland har taget. Det forstærker tilliden på det finansielle marked, sagde Jean-Claude Juncker.

På mødet diskuterede ministrene også, om det overhovedet var muligt at give støtte til Grækenland. Betingelserne bliver nu undersøgt af et koordinerende udvalg. Det gælder både i forhold til traktaten og de enkelte landes lovgivninger. Konklusionen kommer op til diskussion i Det Europæiske Råd, men Jean-Claude Juncker slog fast at det slet ikke var afgjort, på hvilket topmøde, det ville blive.

Er Tysklands stærke økonomi et problem?

Også landenes forskellige udvikling i konkurrenceevnen blev taget op. Der er enighed om, at forskellene er forstærket gennem de år, euroen har eksisteret. For fremtiden vil eurogruppen tage udviklingen i de enkelte lande op på møder.

I de fleste lande ser man Middelhavslandenes svage økonomier som et problem. Frankrigs finansminister Christine Lagarde udtalte imidlertid i går, at man også skulle se på den tyske økonomi.

EU-kommissær Olli Rehn sagde på pressemødet, at det var noget af det, man også måtte undersøge. Om der simpelt han var lande, der ikke gjorde nok ved den indenlandske efterspørgsel og dermed skabte problemer med voldsomme overskud på handelsbalancen.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.