Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

13.09.10 Britisk TUC-leder advarer mod nedskæringer

13. Sep. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Mens EU-kommissionen og EU-landes finansministre kræver strukturændringer og besparelser på budgetter, advarer generalsekretæren for den britiske fagbevægelse, TUC, Brendan Barber, mod de besparelser, som den britiske konservative-liberale koalitionsregering er i gang med. De vil sammen med strukturændringer føre til et betydeligt antal tab af arbejdspladser.

Brendan Barber sagde i weekenden før indledningen på TUC’s årsmøde, at besparelserne og ændringerne med nye privatiseringer kan give problemer på arbejdsmarkedet. Når ændringerne går op for folk, kan der blive uro især i den offentlige sektor.

- Vi har fået samlet hele den cocktail: Fastfrysning af lønninger, betydelige tab af arbejdspladser – Budgetkontoret siger, der er mulighed for at droppe 600.000 job i den offentlige sektor – privatiseringer, omstruktureringer, en voksende følelse af usikkerhed i jobbene og et eftersyn af de fremtidige pensioner. Alt det lægger samlet op til en helvedes dagsorden med sager, som kan give meget vanskelige konflikter, sagde Brendan Barber.

Regeringen kom til magten i maj og har bebudet, at den vil spare et rekordbeløb på 153 milliarder pund over de kommende fire år (omkring 1.400 milliarder kroner).

Barber mener, at besparelserne står i modsætning til det, som de liberale sagde under valgkampen, men har tabt debatten med de konservative, der ønskede umiddelbare besparelser.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.