Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

09.09.09 Det lysner for briterne – flere job

09. Sep. 2009 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Optimismen vender langsomt tilbage i de britiske virksomheder. En ny rapport sporer fremgang i beskæftigelsen både i permanente job og de midlertidige.

- Det er første gang i 17 måneder, at vi ser virkelig positive nyheder på det britiske jobmarked, siger Bernard Brown fra organisationen KPMG, der har medfinansieret rapporten, til BBC.

Den viser også, at der er færre, der forlader virksomhederne, og at nedgangen i lønningerne tager af. Under krisen er de britiske lønninger faldet, men faldet er nu på det laveste niveau i ti måneder.

Rapporten er godt nyt for de britiske lønmodtagere. Arbejdsløsheden er den højeste siden 1995. En officiel statistik siger, at hver sjette britiske hjem ikke har nogen indtægt fra et arbejde. Det betyder, at ingen person i 3,3 millioner hjem har noget arbejde at stå op til om morgenen.

Statistikken medregner førtidspensionister og andre grupper, der ikke indgår i statistikken over arbejdsløse.

1,9 millioner børn oplever, at deres forældre ikke har nogen indkomst fra et regulært arbejde. Situationen er værst for enlige forældre, der er hårdest ramt af krisen. Den rammer også skævt geografisk. I Nordøstengland er næsten hver fjerde husstand ramt, mens det er 12,2 procent i sydøst.pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.