Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Ny spansk generalstrejke mod krisepolitik

28. Mar. 2012 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

28.03.2012 De spanske fagforeninger organiserer i morgen en generalstrejke dagen før, at regeringen ventes at få nye besparelser og indgreb på arbejdsmarkedet gennem parlamentet. Spanske faglige ledere sagde i dag i Bruxelles, at de venter stor opbakning til strejken, efter der har været møder på tusindvis af arbejdspladser og en række mindre arbejdsnedlæggelser..

De faglige ledere tordner mod, at den ny centrum-højre-regering griber dybt ind i det spanske arbejdsmarked. International sekretær i CCOO, Luis Pariza Castanos, siger, at indgrebene rammer de kollektive forhandlinger og giver virksomhederne ret til at fastsætte forholdene på de enkelte virksomheder uden om de faglige organisationer.

- Det er hele den europæiske model for arbejdsmarkedet, der her rammes, siger Luis Pariza Castanos.

Spaniens premierminister, Mariano Rajoy, er i Sydkorea og sagde her på en pressekonference, at det bliver nødvendigt at skære budgettet med yderligere 14-15 procent og gennemføre krisepolitikken.

Offentligt ansattes lønninger vil blive fastfrosset, men ikke beskåret. El Pais skriver, at Rajoy samtidig talte om mindre skatteforhøjelser.

I bankkredse hed det, at Spanien må skære det offentlige underskud med mindst 55 milliarder euro for blot at komme ned på et underskud på 5,3 procent af BNP.

De spanske banker er stadig tyngede af især tab på boligmarkedet. El Pais citerer EU-kredse for, at det kan blive nødvendigt at bruge penge fra EU’s krisekasse EFSF til at refinansiere bankerne for at undgå en ny finanskrise. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.