Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

15.01.10 Spansk regering styrker social dialog i offentlig sektor

15. Jan. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den spanske regering indgik tirsdag en aftale med tre faglige organisationer om at formalisere den sociale dialog i den offentlige sektor. Regeringen har blandt andet en styrket social kontakt på sit program for sit EU-formandskab og viser dermed, at den mener noget med kontakten til arbejdsmarkedets parter.

I den europæiske faglige organisation for offentligt ansatte, EPSU, blev aftalen da også mdtaget positivt.

- Det er et ekstremt positivt budskab fra det spanske EU-formandskab, siger EPSU’s generalsekretær, Carola Fischbach-Pyttel.

Aftalen lægger op til en styrket dialog også på europæisk plan. Det spanske arbejdsministerium nedsætter således en arbejdsgruppe med parterne, der tager kontakt til andre lande for at fremme processen med den sociale dialog. I den proces forbereder gruppen procedurer for den sociale dialog og et arbejdsprogram for den formaliserede dialog.

Den spanske aftale blev underskrevet af statssekretær Maria Teresa Fernández de la Vega og paraplyorganisationen for ansatte i staten, TUNED, samt tre landsorganisationer, CCOO, UGT og CSI-CSIF.

Der er omkring syv millioner ansatte i den offentlige sektor, der bliver omfattet af aftalen.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.