Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

EU-forskningspenge til 250 projekter blandt 9.167 forslag

26. Aug. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Rundt omkring i verden knokler 559 forskerhold lige nu for at tydeliggøre og detaljere deres forskningsprojekt, så deres hold kan blive blandt de første, som i slutningen af 2007 får penge fra nyskabelsen i europæisk forskningspolitik, Det Europæiske Forskningsråd. Hovedparten – eller omkring 85 procent af forskerholdene findes i et af EU-landene, men der er også udvalgt projekter udefra.

Forskerne fik i juli besked om, at de inden den 17. september 2007 skal indsende hele det projekt, de ønsker penge til. Derefter vil udvælgelsesprocessen føre frem til, at omkring 250 projekter får penge til jul.

Præsidenten for Det Europæiske Forskningsråd, professor Fotis Kafatos, siger, at mange gode kandidater må være skuffede over, at kun 559 af 9.167 kom gennem den første udvælgelse, men de vil alle få tilsendt en fuldstændig rapport med gengivelse af evalueringen og bedømmelsen fra hver enkelt af de videnskabsfolk, der har deltaget i evalueringen.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.