Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

EU uddeler forskerpriser – anerkendelse til dansk klimaforsker

14. Mar. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Klimaforandringer hører måske til samtidens største ulykker, så der er god mening i at belønne et tværnationalt hold af polarforskere, der bringer ny viden på dette område. Og her er en dansker med blandt de udvalgte. Men ved uddelingen af de europæiske forskerpriser var det ikke alene dagens ulykker, men også forskning i lykke, der blev honoreret.

Den italienske forsker Luisa Corrado blev hædret for sin forskning i, hvordan rigdom kan skabe lykke. Luisa Corrado modtog en af de fem "Marie Curie-priser for fremragende forskning", der uddeles til anerkendelse af topforskere, som har deltaget i EU's program for udveksling af forskere. Der blev også uddelt priser til anerkendelse af fremragende præstationer blandt tværnationale forskerhold og inden for formidling af forskning.

Vinderne er udvalgt af tre uafhængige bedømmelsesudvalg, ét for hver kategori, bestående af fremtrædende personer inden for europæisk og international forskning.

Der blev tildelt priser på i alt næsten 2 mio. EUR.

Dorthe Dahl-Jensen fra Københavns Universitet er med på det internationale hold, der får forskerprisen for et arbejde, der betragtes som et gennembrud for forståelsen af klimaforandringerne bl.a. ved studier af boringer i indlandsisen, som har givet oplysninger om klimaet 800.000 år tilbage.

Klimaforskerholdet skal dele 1,3 mio € eller 12,75 mio. kroner med to andre forskerhold.
Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.