Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Kommissionen satser 6,4 mia. euro på forskning

20. Jul. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

EU-kommissionen kommer med den største pakke, der nogensinde er givet til forskning og innovation. Med 6,4 milliarder euro i baghånden lægger Kommissionen op til at støtte en lang række aktiviteter, der skal skabe over 165.000 nye arbejdspladser inden for sektorer og politiske områder, der er fremtid i.

Kommissionen understreger, at støtten bliver givet til projekter, der øger den europæiske konkurrenceevne og løser nogle af de problemer, fremtiden byder. Det drejer sig både om klimaforandringerne, sundheden, energi- og fødevaresikkerheden og den demografiske udvikling med flere ældre borgere og færre i den arbejdsdygtige alder.

EU-kommissær Geoghegan-Quinn finder, at investering i forskning og innovation er den eneste intelligente og holdbare vej ud af den nuværende økonomiske krise og hen mod en både bæredygtig og socialt retfærdig vækst.

- Denne europæiske pakke vil bidrage til nye og bedre varer og tjenesteydelser, et mere konkurrencedygtigt og grønt Europa og et samfund med en højere livskvalitet, sagde Geoghegan-Quinn i forbindelse med offentliggørelsen af pakken.

Sundhedsområdet bliver tilført over 600 millioner euro, informations- og kommunikationsteknologien 1,2 milliarder euro, og særligt kreative forskere kan vente at få 1,3 milliarder euro til at stimulere deres forskning og udvikling af nye produkter.

Det bliver ikke kun forskermiljøerne, der får gavn af pakken. Også de små og mellemstore virksomheder kan søge om større til projekter. Den ventes især at blive givet til virksomheder inden for sundhedssektoren, bioøkonomien og miljø- og nanoteknologien.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.