Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Svensk portal: Auken tager Lissabon-traktaten som gidsel

11. Feb. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

To folketingsudvalgs samråd med beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) torsdag den 7. februar skaber bølger i Sverige. Hjemmesiden www.europanytt.se skriver indgående om forløbet af samrådet og drager den konklusion, at Europa-udvalgets formand Svend Auken (S) med en række partiers hjælp har taget Lissabon-traktaten som gidsel i bestræbelserne på at begrænse virkningerne af dommen i den såkaldte Vaxholm-sag.

Svend Auken kritiserede beskæftigelsesministeren for at være for længe om at starte det udredningsarbejde, der begynder om kort tid og sluttes inden sommerferien. Under debatten om tidsplanen rejste Auken den tanke, at det måske ville være klogt at vente med dansk ratifikation af Lissabon-traktaten, indtil man kendte resultatet af udredningsarbejdet, også fordi det kunne ende med, at man skulle forhandle med EU om eventuelle ændringer, der kunne afbøde virkningerne af Vaxholm-dommen.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.