Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Storbritannien står fast på EU-krav

12. Oct. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den britiske premierminister Gordon Brown advarer kollegerne i andre EU-lande mod at give indrømmelser før næste uges uformelle topmøde i Lissabon. Får Storbritannien ikke sin ”red-lines” skrevet ind i teksten, så kommer Browns underskrift ikke på den ny reformtraktat.

Advarslerne kom torsdag, da EU-kommissionens formand, José Manuel Barroso, var i London for netop at diskutere reformtraktaten med Gordon Brown. Den britiske premierminister understregede på et efterfølgende pressemøde, at han kræver, at briterne bevarer deres muligheder for at stå uden for EU-samarbejdet på flere punkter og også, at vetoretten bevares på andre. De ømtålelige spørgsmål er den nationale sikkerhed, udenrigspolitikken og socialpolitikken.

Briterne og også polakkerne har en særstilling i forhold til det charter for grundlæggende rettigheder, som var direkte med i forslaget til en forfatningstraktat, men blot nu er omtalt og med som et vedhæng.

Både Brown og Barroso understregede, at der ikke var noget, der tydede på, at den nuværende tekst blev ændret mod briternes ønsker. Men Brown slog alligevel fast, at de britiske krav er ultimative.

- Hvis, selvfølgelig, vi ikke bevarer vore ”red lines”, er vi ikke i stand til at godkende den ændrede traktat, og jeg tror, det er velkendt for folk i hele Europa, sagde Gordon Brown.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.