Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

14.09.10 Nyt EU-pres for reformer i Bulgarien og Rumænien

14. Sep. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den organiserede kriminalitet, korruptionen og mangel på åbenhed er stadig udbredt i Rumænien og Bulgarien. Regeringerne i de to lande gør samtidig ikke nok for at komme uvæsenerne til livs, mener EU-landenes udenrigsministre.

Begge lande ønsker at komme ind i Schengen-samarbejdet om de åbne grænser næste år. Men landene må efter udenrigsministrenes opfattelse gøre mere i bekæmpelsen af kriminaliteten og korruptionen, hvis det skal ske, skriver BBC.

Kommissionen støttede i 2008 Bulgarien med 500 millioner euro, som skulle bruges til kampen mod den organiserede kriminalitet og korruption. Udenrigsministrene roste bulgarerne for at have strammet reglerne for korruptionen log den organiserede kriminalitet. Men der er stadig en række mangler inden for retsvæsenet.

Rumænien angribes især for at gøre for lidt ved den udbredte korruption. Der mangler en koordineret politik mellem de forskellige politiske områder. Der er ofte interessekonflikter.

Ministrene finder, at det haster med at få reformer i de to lande.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.