Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

11.04.08 Professor advarer om juristernes magt i EU

11. Apr. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:
Professor i EU-ret ved Københavns Universitet, Hjalte Rasmussen advarer politikerne og borgerne i EU mod at overlade beslutninger, som burde være politiske, til dommerne i EF-Domstolen. Det, mener professoren i et interview med DRs Orientering, er præcis det som vil ske, når EU's charter om grundlæggende rettigheder med Lissabon-traktaten bliver gjort retligt bindende for alle lande i EU.

Hjalte Rasmussen afviser, at traktatens formuleringer om at charteret ikke tilføjer nye elementer til EU-retten vil betyde, at EF-Domstolen vil afholde sig fra at bruge charteret til at udvide området for EU's kompetencer. "Skal studerende fra andre EU-lande have ret til dansk SU? Skal det være forbudt at varetægtsfængsle i mere end 2 måneder? Og skal det fremover være ulovligt at foretage abort, når fosteret er mere end 10 uger gammelt? Det er politiske spørgsmål, som dommerne ved EF-domstolen fremover kan komme til at tage stilling til og afgøre - også for Danmarks vedkommende."
Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.