Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Merkel: Lav så EU om nu!

09. Nov. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den fransk-tyske tandem Merkel-Sarkozy kommer nu med klare udmeldinger om EU’s fremtid. I Berlin råber kansler Angela Merkel vagt i gevær og siger på en konference i en af sine mest markante taler, at et er på høje tid, at EU når et gennembrud i ændringer af de grundlæggende regler.

Merkel siger ifølge Reuters, at situationen i Europa er blevet ubehagelig, og at blokken ikke overlever, hvis den ikke viser sig i stand til at tilpasse sig under krisen. Den er blevet intensiveret de senere uger og sætter gang i spekulationerne om et opbrud i eurozonen.

- Et samfund, der siger, at uanset hvad der sker i resten af verden, så kan det aldrig igen ændre sine grundlæggende regler, det samfund kan simpelt hen ikke overleve. Det er jeg overbevist om, sagde Angela Merkel ifølge Reuters.

Hun var overbevist om, at svaret på krisen var mere Europa. Kansleren lægger dermed op til en ændring af traktaten, og det skal gå hurtigt.

I Strasbourg sagde den franske præsident, Nicolas Sarkozy, tilsvarende, at et er nødvendigt med et mere forenet Europa. Sarkozy støtter et såkaldt føderalt EU, men erkender samtidig, at det ikke kan være et føderalt, forenet EU med 27 lande og slet ikke et udvidet EU med 32 ,33 eller måske 34 lande.

- Helt klart vil der blive et Europa i to hastigheder: En hastighed med integration i eurozonen og en hastighed, der er mere konføderal i EU, sagde præsidenten ifølge Le Figaro.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.