Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Britiske konservative i nyt opgør med socialt Europa

28. Jul. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

En rådgiver for den britiske premierminister, Davis Cameron, foreslår, at Storbritannien undlader at omsætte EU’s lovgivning for arbejdsmarkedet. Steve Hilton, der er strategileder for Cameron, vil ikke have EU-regler for forældreorlov og forbrugerrettigheder. I Financial Times slår han til lyd for, at Storbritannien også helt ignorerer regler om vikararbejde, der træder i kraft til oktober.

Storbritannien tordnede længe mod regler for vikararbejde. Regeringen og erhvervslivet fandt, at de alene ville give 250.000 flere arbejdsløse. De konservative vil have EU ind på en helt anden politisk vej.

De forsøger, siden partiet fik regeringsmagten, at også fastholde partiet på en EU-kritisk linje. I The Telegraph går det konservative parlamentsmedlem Bill Cash så langt som til at skrive, at Storbritannien bør genforhandle hele sin tilslutning til EU. En række af de politiske områder, der er overgået til EU, må tilbage til at være opgaver for det britiske parlament.

Cash finder, at EU-lovgivningen ikke mindst på erhvervsområdet strangulerer den britiske økonomi og koster helt op til fem procent af det britiske BNP.

I første omgang må Storbritannien efter hans opfattelse afvise at underskrive en ændring af Lissabon-traktaten, der går i skridt af en finanspolitisk union. Cash giver den økonomiske politik i EU en del af skylden for, at EU har et gigantisk handelsunderskud over for omverdenen. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.