Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Britisk tænketank øjner irsk nej

11. Feb. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Datoen for den irske folkeafstemning om Lissabon-traktaten er endnu ikke fastsat, men på tale er maj eller juni. Og med Irland som det eneste land, der holder folkeafstemning om traktaten, er der knyttet stor opmærksomhed til det irske projekt. Både pro-europæere og skeptikere fra mange lande ventes at investere både penge og aktivitet i det irske resultat.

Selv om den irske regering, store dele af pressen, erhvervslivet og fagbevægelsen taler for et ja, er der tegn i sol, måne og stjerne på, at sagen bestemt ikke er afgjort på forhånd.

Hugo Brady, der er analytiker i den London-baserede tænketank Centre for European Reform, skriver i en længere analyse, at der er tegn på, at regeringen risikerer en gentagelse af det nederlag, som man led ved afstemningen om Nice-traktaten i 2001. Her styrede en "velorganiseret kreds af konservative populister" et nej på plads.

Fagligt.EU følger debatten i Irland og har tidligere bragt en artikel med omtale af den irske statsminister Bertie Aherns opfordring til udlandet om at blande sig udenom. Artiklen har også et link til Bertie Aherns tale om folkeafstemningen.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.