Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Nyt pres på Irland for at finde løsning på traktaten

16. Oct. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den irske premierminister Brian Cowen er under nyt pres efter EU-topmødet i Bruxelles. Selv om det irske nej til Lissabon-traktaten ikke var noget stort punkt på dagsordenen, så skal den irske premierminister den kommende tid finde svar på, hvordan han ser, at den blokerede traktat får nyt liv eller bliver lagt til evigt hvile.

På topmødet orienterede Cowen om situationen, men han havde ikke meget nyt at fortælle. Først på topmødet i december ventes han at have et overblik over, hvordan stemningen er i landet, og hvilke løsninger der kan komme på tale.

- Vi vil fortsætte med at samarbejde med vore partnere for at forsikre, at vi kommer ud af den uvished, der er i dag, sagde den irske premierminister.


Den irske premierminister sagde også, at han ikke ønskede at bringe Irland i en position, hvor landet hindrede andre lande i at komme videre.

Opfattelsen er i dag i Bruxelles, at der tidligst kommer en afgørelse med en tidsplan for, hvordan Lissabon-traktaten kan komme til at gælde, på topmødet i december, og at det ikke er sandsynligt, at en irsk afstemning eller afgørelse er på plads, før efter valget til Europa-Parlamentet i juni.

Det betyder, at antallet af medlemmer skal ned på 736. Med den nuværende traktat skal der også skæres i antallet af kommissærer.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.