Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

15.04.10 Generaladvokat støtter tyske aftaler om pensioner

15. Apr. 2010 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

De tyske delstaters aftaler om pensioner kom tættere på sikkert grund, efter generaladvokaten ved EU-Domstolen foreslår, at domstolen afviser klager fra EU-kommissionen.

Kommissionen finder, at det strider mod EU’s regler for offentlige udbud, at administrationen af pensionerne ikke kommer ud i offentlige udbud. Både den danske og svenske regering er kommet med indlæg i sagen. Ligesom den tyske regering finder de, at udbudsreglerne ikke gælder, når ordningerne er en del af kollektive aftaler.

Den danske regering har samtidig holdt fast ved, at EU skal respektere de forskellige pensionsforhold i landene.

Generaladvokaten foreslår, at EU-Domstolen i sin kommende dom følger indvendingerne. Han foreslår samtidig, at EU-kommissionen betaler sagens omkostninger, men ikke de udgifter, Danmark og Sverige har haft.

EU-Domstolen følger i de fleste sagen generaladvokatens forslag, men en række afgørende domme er gået imod forslaget – herunder blandt andre Laval-sagen.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.