Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

IT-kriminalitet rammer en million personer hver dag

28. Mar. 2012 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

28.03.2012 1 million mennesker bliver ofre for IT-kriminalitet verden over på blot en dag. Omfanget af it-kriminalitet skønnes at være oppe på 388 milliarder dollar.

EU-Kommissionen stiller nu forslag om at oprette et europæisk center til bekæmpelse af den stigende it-kriminalitet. Problemet vokser i alle EU-lande, og Kommissionen finder, det dermed er en fælles opgave at bekæmpe den og beskytte europæiske borgere og virksomheder mod kriminaliteten.

Centret vil blive oprettet inden for rammerne af Den Europæiske Politienhed, Europol, i Haag i Holland. Centret skal fungere som et europæisk knudepunkt for bekæmpelse af it-kriminalitet og fokusere på ulovlige internetaktiviteter, der udføres af organiserede grupper af it-kriminelle, navnlig aktiviteter, der genererer et stort udbytte, såsom internetbedrageri, der involverer kreditkort og bankoplysninger.

De kriminelle udfører deres aktiviteter inden for et stort område. Det gælder måde banktransaktioner og billetbooking på internettet. Men kampen mod kriminaliteten kommer også til at gælde beskyttelse af profiler på sociale net mod infiltration af it-kriminelle og hjælpe med til at bekæmpe identitetstyveri på nettet.

Det vil desuden fokusere på it-kriminalitet, der forårsager alvorlig skade på ofrene herfor såsom seksuel udnyttelse af børn på nettet, og it-angreb, der påvirker kritisk infrastruktur og informationssystemer i EU. Pmh og EU-Kommissionen

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.