Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Nyt EU-oprør fra tjekkisk præsident

25. Aug. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Den tjekkiske præsident, Vaslav Klaus, er ikke kun imod en ny EU-traktat, men fortsætter sin modstand mod det europæiske samarbejde med et veto mod en ny lov, der omsætter det store kemiske program REACH til tjekkiske regler.

Ifølge Prague Daily Monitor sagde præsidenten allerede for et år siden, at den omfattende registrering af kemikalier er en af de frygteligste ting, der er kommet op i EU. Den tjekkiske kemiske industri har udtalt, at forslaget koster industrien milliarder. Vaslav Klaus finder tilsvarende, at udgifterne ikke står mål med fordelene ved registreringen.

”Forbindelsen til en beskyttelse af folks sikkerhed og sundhed er i det mindste tvivlsom,” skriver præsidenten ifølge bladet til formanden for det tjekkiske underhus.

Præsidenten vil med sit veto tilskynde til en ny debat, men det kommunistiske medlem af parlamentet Kateřina Konečná siger, at det er en klar misforståelse, at der ikke allerede har været en debat. Men kommunisterne finder dog, at der er mangler i forslaget.

Præsidenten har ikke det sidste ord, men kan kun forhale en beslutning. Parlamentet kan tilsidesætte den. Lovgivningen skal være på plads inden december.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.