Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Opråb til firmaer om REACH

14. Apr. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

30.000 skal være registreret hos Det Europæiske Kemikalieagentur, ECHA, inden nytår. Titusinder af producenter og importører af kemikalier er omfattet af kemikaliedirektivet REACH, men det er langt fra alle firmaerne, der er klar over, at de har en tidsfrist hængende og skal forhåndsregistrere kemikalierne. Derfor sætter EU-kommissionen nu ind med oplysninger og opfordrer myndighederne i landene til at gøre det samme.

- Nedtællingen til forhåndsregistrering af kemiske stoffer er begyndt. Det Europæiske Kemikalieagentur har arbejdet hårdt for at kunne tilbyde vejledning og redskaber, som er lette at forstå, siger adm. dir. Geert Dancet, ECHA.

En talsmand fra EU-kommissionen sagde ved en pressebriefing i sidste uge, at det især er de små og mellemstore virksomheder, der ikke er klar over, at det er nu, de skal leve op til direktivet.

I Kommissionen understreger både næstformand Günter Verheugen og miljøkommissær Stavros Dimas, at REACH er den mest ambitiøse kemikalielovgivning i verden.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.