Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Marts 07: Glas-virksomheder mistænkt for snyd

21. Mar. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Har glas-producenter i Sverige, Belgien, Tyskland, Frankrig og Italien indgået  prisaftaler og dermed påført de andre landes producenter ulovlig konkurrence? EU-kommissionen er blevet præsenteret for et tip og har gennemført natlige razziaer og beslaglæggelse af papirer i virksomhederne i de nævnte lande. Nu har virksomhederne frist til at forsvare sig mod anklagerne frem til udgangen af april 2007.

Kommissionens aktion er nærmere omtalt i en pressemeddelelse (på engelsk).

I sager om ulovlig karteldannelse har EU gennemført en rabatordning. Den giver nedsatte bøder til de virksomheder, der medvirker til opklaringen af sager, som de selv er involveret i.

På nogle ganske få år har EU-kommissionen givet ”rabatter” til de samarbejdsvillige deltagere i ulovligheder svarende til et beløb på 17 milliarder danske kroner. Når rabatten er på 17 milliarder kroner, siger det sig selv, at det er meget store bødebeløb de europæiske virksomheder har betalt for ulovlige konkurrencebegrænsende aftaler.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.