Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Ikke kun den britiske pint er reddet

16. Oct. 2007 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Nu får de igen noget at skrive om i de britiske tabloidaviser.

EU lover at fastholde, at en øl stadig kan købes i størrelsen pint på de britiske og irske pubber. Men et forslag om at ændre i reglerne for mål og vægt har også helt andre og større perspektiver for eksportvirksomhederne.

USA kræver fortsat mærkning med ikke-metriske angivelser parallelt med de metriske, hvilket kan give problemer for de erhvervsdrivende. Således vil virksomheder, der  eksporterer til både EU og USA være nødt til at have to forskellige pakninger/mærkninger ved et uændret direktiv, mens de ved direktivændringen kan fortsætte den praksis, der er for at angive både metriske og ikke-metriske mål på samme pakning.

Danmark støtter EU-kommissionens forslag, da det giver danske virksomheder mulighed for at benytte samme emballage/mærkning både på det europæiske og det amerikanske marked.

Derudover medfører direktivforslaget ikke nye administrative omkostninger for danske virksomheder og har ikke umiddelbart betydning for danske borgere, fremgår det af et grundnotat til Folketingets Europaudvalg, der kan læses her.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.