Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

EU-kommissionen: Virksomheder skal erstatte snyd

04. Apr. 2008 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

EU-kommissær Neelie Kroes fremlagde torsdag en hvidbog, der på længere sigt skal føre til et sæt erstatningsregler, så det bliver kostbart for virksomhederne at lave prisaftaler i porten – eller hvis de misbruger en dominerende stilling på markedet.

Hvidbogen ”om erstatninger til forbrugere og virksomheder, der har lidt skade ved overtrædelser af konkurrencereglerne”, kommer efter fire års forskningsarbejde, offentlige høringer og interne drøftelser i Kommissionen.

Kommissær Kroes siger, at man nu har bevæget sig fra den fase, hvor man diskuterer OM man skal have regler til spørgsmålet om HVILKE regler.

Hovedsagen er spørgsmålet om at kompensere forbrugerne for de tab, de lider, når konkurrencereglernes forbud mod prisaftaler overtrædes af virksomhederne.

Men Kommissionen ønsker ikke et juridisk regelsæt, der kan føre til bunke søgsmål på samme måde, som det foregår i Amerika.

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.