Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

EU-Kommissionen vil stoppe landes energiaftaler

07. Sep. 2011 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

Slut med tyske eller franske soloaftaler med lande med masser af olie og gas, hvis det står til EU-Kommissionen. For fremtiden må EU-lande ikke søge at sikre deres egne forsyninger af energi, men må koordinere politikken med EU.

I en meddelelse, som EU-Kommissionen vedtog i dag, hedder det, at der må være en passende koordinering internt i EU og en stærk og beslutsom forhandlingsposition udadtil. Den når EU-landene kun, hvis de optræder samlet. Derfor må EU-Kommissionen sikre en samlet strategi for de landenes relationer uden for fællesskabet.

Den tyske energikommissær, Günther Oettinger, finder, at der allerede er sket fremskridt i EU’s energipolitik. Nu er tiden kommet til, at EU bevæger sig videre fra de interne forbedringer, så EU samlet sikrer energiforsyningen og fremmer partnerskaber med stærke energimarkeder uden for EU.

- Det forudsætter en forbedring af den interne koordinering, så EU og medlemslandene trækker på den samme hammel og taler med en stemme, udtaler Günther Oettinger i forbindelse med vedtagelsen af meddelelsen.

Kommissionen lægger samtidig op til, at landene styrker informationerne om deres aftaler på energiområdet, så der bliver åbenhed mellem landene om de aftaler, de har indgået.

EU importerer 80 procent af sin olie og 60 procent af gassen, der bruges i EU, kommer fra lande uden for EU. Kommissionen finder, at der også må være åbenhed om aftaler med transitlande. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.