Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Europa i top med nye patenter

12. Mar. 2012 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

12.03.2012 Europa klarer sig godt, når det gælder nye opfindelser. Krisen får ikke opfinderne til at stå stille, men sende nye opfindelser til patentkontorer som aldrig før. 2011 var et rekordår, hvor antallet af patentansøgninger steg med 10,7 procent, og det bragte Europa i spidsen med 50.102 ansøgninger mod 48.596 ansøgninger i USA og 38.888 i Japan.

Europa halter efter USA og Japan i penge til forskning og udvikling. Et fælles EU-patentkontor har ventet i årevis og har været blokeret af Spanien og Italien, der ønsker deres sprog anerkendt som officielt, så ansøgninger kan behandles på deres sprog. Manglen på et fælles kontor anslås at koste virksomheder formuer om lægge hindringer i vejen for nye patenter.

Det har dog ikke slået forskere og virksomheder ud i Schweiz, hvorfra der kom 7,3 procent flere patentansøgninger i 2011. Frankrig er også godt med. Det gav en stigning på 5,8 procent og dermed en højere stigning end i Tyskland, hvor den var på 5,7 og Sverige, hvo den var på 4,6 procent.

Kina satser på forskning, udvikling og innovation, og de buldrer derudad. Antallet af patentansøgninger gik op med 33,4 procent, men det er fra et lavt udgangspunkt. Antallet af ansøgninger kom op på 18.568 ifølge organisationen WIPO. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.