Nyheder, baggrund og overblik over faglige spørgsmål inden for EU direkte fra LO, FTF AC’s redaktionen i Bruxelles.

Europa-Parlamentet udskyder afstemning om EU-patent

02. Feb. 2012 | By testmanden

Send til en ven |
X

Send artikel til en ven

Dit navn:
Din e-mail:
Din vens e-mail:

02.02.2012 Den endelige afgørelse om et europæisk patent bliver endnu en gang skud ud i fremtiden. Europa-Parlamentet har besluttet at vente med en afstemning om en pakke med patentet, fordi tre lande nu skændes om, hvem der skal være hjemsted for den retlige instans, der kommer til at behandle patentsager. Både Frankrig, Tyskland og Storbritannien kræver at få det placeret på deres grund.

Det var ventet, at det uformelle topmøde i mandags ville tage spørgsmålet op, men der kom ingen afklaring.

Parlamentet venter nu på, at ministrene i rådet tager stilling. Samtlige lande minus Spanien og Italien er enige om indholdet i en aftale på nær hjemstedet. Spanien og Italien er modstandere af, at deres sprog ikke bliver godkendt i behandlingen af patenter.

Sagen om et EU-patent har været forhandlet i årevis. Det skal gøre det billigere for europæiske virksomheder at få patent på innovative produkter og dermed bidrage til vækst. Der lægges vægt på, at de små og mellemstore virksomheder især vil få gavn at et fælles patent. Et vedtagelse under det danske EU-formandskab vil blive betegnet som en stor sejr for Danmark. pmh

Om Fagligt.eu

Fagligt.eu er fagbevægelsens portal om EU med nyheder, baggrund og overblik. Her kan alle med interesse for især den sociale og arbejdsmarkedsspørgsmål følge med.

Fagligt.eu drives i et samarbejde mellem LO, FTF og AC. Redaktionen sidder i Bruxelles og kan kontaktes på mail.